Ανακοίνωση Συλλόγου Σχετικά με την Καταληψη

Το σχολείο μας σήμερα Δευτέρα 21/9/20 τελεί υπό κατάληψη.

Νωρίς το πρωί, μέλη του Δ.Σ. βρέθηκαν στο χώρο και ενημερώθηκαν για τα αιτήματα των μαθητών. Είναι γεγονός ότι πολλά από αυτά είναι καίρια και μας προβληματίζουν όλους, όπως ο μεγάλος αριθμός μαθητών ανά τμήμα και η ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού καθαριότητας. Οι συνθήκες λειτουργίας των σχολείων έχουν αλλάξει άρδην τη φετινή χρονιά και η νέα πραγματικότητα επιβάλλει συμμόρφωση με τις υποδείξεις των ειδικών και επαγρύπνηση.  Όπως όλοι, έτσι και οι μαθητές της σχολικής κοινότητας οφείλουν να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ειδικών. Τα μέτρα πρέπει να ισχύουν για όλους μέσα στο σχολείο το ίδιο, όχι μόνο για τους μαθητές. Με λύπη διαπιστώσαμε  σήμερα ότι στην αυλή υπήρχε συνωστισμός, απουσία ή λάθος χρήση της μάσκας και παρουσία εξωσχολικών. 

 Θα θέλαμε να κάνουμε για άλλη μία φορά σαφές σε όλους ότι ο Σύλλογος έχει αποκλειστικό σκοπό να στηρίζει και να βοηθά την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου καθώς και να καλύπτει με τα αποθέματα του ταμείου του, ανάγκες που προκύπτουν. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το τελευταίο διάστημα φροντίσαμε ώστε το σχολείο να εξοπλιστεί με ειδικό θερμόμετρο, ατμοκαθαριστή και ένα κλιματιστικό. Είμαστε παρόντες και έτοιμοι να βοηθήσουμε έμπρακτα αρκεί να μας ζητηθεί. Πολλά από τα αιτήματα των μαθητών θα μπορούσαν να υλοποιηθούν με μια απλή επικοινωνία μαζί μας. 

  Η θέση είναι ότι για την οποιαδήποτε μορφή διαμαρτυρίας θα πρέπει να συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις:

α) να έχουν εξαντληθεί όλα τα ηπιότερα μέσα διεκδίκησης των αιτημάτων,

β) να είναι πλειοψηφική απόφαση γενικής συνέλευσης όλων των μαθητών του σχολείου,

γ) να έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε να περιφρουρηθεί αποτελεσματικά ο χώρος, να μην γίνονται ζημιές και να μην εισχωρούν στο σχολείο πρόσωπα ξένα προς τη σχολική κοινότητα, που εκμεταλλεύονται καταστάσεις για άλλους σκοπούς.

Το Δ.Σ. Του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου Γυμνασίου Ηρακλείου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s