Εκπαιδευτικές εκδρομές…

Αγαπητοί γονείς,

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία την Τετάρτη 24-2-2016 από το σχολείο μας οι προγραμματισμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις όλων των τμημάτων και των τριών τάξεων σε εννέα διαφορετικούς προορισμούς της πόλης μας. Οι μαθητές μετακινήθηκαν με λεωφορεία στους χώρους των επισκέψεων συνοδεία εκπαιδευτικών.

Η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου θεωρεί πως οι εκπαιδευτικές επισκέψεις   αποτελούν σημαντικό στοιχείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, καθώς παρέχουν πρωτίστως την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν μέρη με μεγάλη μορφωτική αξία (π.χ. σχολές ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης), με πλούσια πολιτιστική κληρονομία (π.χ. αρχαιολογικό και ιστορικό μουσείο), επιτεύγματα του σύγχρονου πολιτισμού (χώρους της τοπικής αυτοδιοίκησης) και ανθηρές παραγωγικές μονάδες του τόπου. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικές επισκέψεις δίνουν τη δυνατότητα στη μαθητική κοινότητα του σχολείου να αποδράσει, έστω και για λίγο, από τις απαιτήσεις και την ένταση του καθημερινού σχολικού προγράμματος. Έτσι, μέσω των σχολικών εκδρομών συνδυάζεται η ψυχαγωγία με τη γνώση, η χαλάρωση με την πνευματική καλλιέργεια, η διασκέδαση με την αισθητική απόλαυση.

Η πραγματοποίηση των εκπαιδευτικών επισκέψεων παρείχε τη δυνατότητα στους μαθητές να θαυμάσουν από κοντά τα απτά αποτελέσματα της πολιτισμικής μας παράδοσης, αλλά και της εφαρμοσμένης επιστημονικής γνώσης, με αποτέλεσμα να νιώσουν υπερηφάνεια για τη δημιουργική δύναμη του ανθρώπινου νου.

Ευχαριστούμε πολύ τους καθηγητές και τη διεύθυνση του σχολείου μας για τις πρωτοβουλίες.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s