Ενημέρωση για Πρώτες Βοήθειες και Μέτρα Προστασίας στο σεισμό…

Aγαπητοί γονείς,

πραγματοποιήθηκαν στις 9 και 10 Φεβρουαρίου με επιτυχία, από την Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας ΠΡΟΤΕΚΤΑ στον χώρο του σχολείου μας,  ένα σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και μία ενημερωτική ομιλία με θέμα τα μέτρα προστασίας των μαθητών σε περίπτωση σεισμού.

Το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών απευθύνθηκε στους μαθητές της Β΄ τάξης, καθώς αρκετά συχνά χρειάζεται να αντιμετωπίζουμε μικροατυχήματα στην καθημερινότητα, συνεπώς και να παρέχουμε τις Πρώτες Βοήθειες σε συνανθρώπους μας μέχρι να φτάσει το ΕΚΑΒ. Οι μαθητές είχαν την δυνατότητα πρακτικής επιτόπιας άσκησης από τους υπεύθυνους της ΠΡΟΤΕΚΤΑ.

Η ομιλία για θέματα που αφορούν στο σεισμό και τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνει καθένας από εμάς για την προστασία του, απευθύνθηκε στους μαθητές της Α΄ Τάξης του σχολείου, με στόχο να τους παράσχει τις απαραίτητες οδηγίες για την ασφαλή και ψύχραιμη αντιμετώπιση του φαινομένου, ενώ πολύ χρήσιμη ήταν και η άσκηση σεισμού που πραγματοποιήθηκε στο τέλος της εισήγησης. Είναι γεγονός πως βρισκόμαστε σε μια άκρως σεισμογενή περιοχή, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε όλοι επαρκώς ενημερωμένοι, ώστε, σε περίπτωση σεισμού, να αποφύγουμε τον πανικό και να μπορέσουμε γρήγορα να αντιδράσουμε.

Ευχαριστούμε την ΠΡΟΤΕΚΤΑ και τη διεύθυνση του σχολείου μας για την πρωτοβουλία να πραγματοποιηθούν οι παραπάνω ενημερωτικές δραστηριότητες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s